access_time

Ponedeljak – Subota 8:30 – 20:30

Press

Turistička organizacija Bele Palanke organizuje Gastro-turističku manifestaciju „Dani banice 2022“ u periodu od 12. do 14. avgusta 2022. godine u Beloj Palanci u prelepom ambijentu parka „Vrelo“, sa željom da na ovaj način da svoj doprinos očuvanju tradicije ovog kraja i stare kulinarske recepte naših baka koji su se vekovima prenosili s kolena na koleno, ali i da ponudi brojnim posetiocima dobru zabavu.

         Ove godine će manifestacija okupiti preko 300 takmičara iz nekoliko zemalja i preko 40 hiljada posetioca. U okviru takmičarskog dela biće dodeljene nagrade za četiri najbolje banice (slanu, slatku, integralnu i kreativnu) i najlepše aranžiran sto. Stručni žiri će činiti predstavnici Asocijacije šefova kuhinja Srbije. Promoter manifestacije je Nenad Gladić – Lepi Brka.

         Pored takmičarskog dela biće priređen i revijalni deo koji je posvećen deci.  Radionica za izradu banica, „Dečija olimpijada u izradi banice“ i radionica „Crtanje na brašnu“ za najmlađe. Posetioci će imati priliku da probaju specijalitete ovog kraja: jela od belopalanačke paprike „vrtke“, belmuž, izviđački pasulj, lovačku mućakalicu, golubarsku mućkalicu, ribarski kotlić, planinarski kotlić itd. Poslednjeg dana manifestacije biće služena i „džinovska banica“ pripremljena od strane prošlogodišnjeg pobednika manifestacije.

Sve tri večeri održavanja manifestacije biće praćene kulturno umetničkim programom koji će biti realizovan na pozornici na „Vrelu“ i u centru grada.

U petak 12. avgusta nakon svečanog otvaranja nastupiće „Tropiko bend“,  u subotu 13. avgusta u centru grada biće održan koncert Đanija i u nedelju 14. avgusta nakon zatvaranja manifestacije, takođe u centru grada, nastupiće Dejan Petrović i BIG BEND.

         Drugog dana manifestacije biće organizovana pres konferencija u parku na Vrelu.

         Pozivamo Vas da se dodatno informišete o samoj manifestaciji na www.turizambelapalanka.rs, ili na kontakt telefon TO Bele Palanke 018/853080.

Bliže informacije možete dobiti na telefon 062/8853017, Aleksandra Mladenović - osoba zadužena za odnose s javnošću.

close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je usluga

 • keyboard_arrow_right
 • prod check
  check
 • akcija - 0 %
  RSD RSD
  akcija - 0 %
  RSD RSD